dilluns, 19 de gener del 2015

De runa en runa i...

Com sempre ens vam trobar dimarts a les sis en:

Las Vegas Bar

On la primera en arribar em va fer exclamar hope!:


@hopetarragona

Abans de començar vaig fer entrega d'una andròmina a @txinguetti:

@txinguetti i l'andròmina

Per començar vam afegir una nova runa a la llista de la CUP, el solar d'on havia estat la recaptació executiva del ajuntament, Rambla Vella 55:

el solar d'on havia estat la recaptació executiva del ajuntament, Rambla Vella 55el solar d'on havia estat la recaptació executiva del ajuntament, Rambla Vella 55el solar d'on havia estat la recaptació executiva del ajuntament, Rambla Vella 55



Llavors en vam posar a tractar un a un els elements de la llista de runes municipals:



1. Institut de Bonavista:
Edifici que va acollir l’institut de secundària fins que es va traslladar a l’IES Coll Blanc. Després s’hi ubicà l’escola d’adults fins que es traslladà al barri de Riuclar. Des d’aleshores està abandonat, hi han robat diverses vegades i s’hi ha calat foc.


  • Vist que ens han arribat notícies de que es traslladarà part de la activitat que la APPC Tarragona te a La Muntanyeta, el tema queda resolt en la confiança de que hi haurà plena transparència en tracte final.




2. Projecte del camí de la Coma:
Projecte de regeneració paisatgística del camí de la Coma, situat entre Campclar i Bonavista, anunciat per l’Ajuntament el 2010. Només s’hi ha habilitat una petita zona de pícnic, s’ha enjardinat i s’hi ha instaŀlat mobiliari urbà i infantil just a sota d’unes torres d’alta tensió.


  • Increïble, impensable... però com és que s'ha arribat a fer això?
  • S'han demanat responsabilitats als culpables?




3. Escola Ponent:
Escola que s’ubicà de manera provisional en barracons en uns terrenys de l’Ajuntament a l’avinguda Tarradellas. Anys després els infants encara estan en barracons i no hi ha data per a la construcció de la nova escola. On hi ha els barracons s’ha de construir el complex esportiu per acollir els Jocs del Mediterrani.


  • Els barracons no estan necessàriament malament si obeeixen a una planificació per evitar construccions permanents quan no son necessàries.
  • En aquest cas tot sembla manca de planificació i de coordinació entre administracions.
  • La celebració dels JJMM 2017 evitarà que el tema s'eternitzi.

4. Antiga comissaria de les Gavarres:
Situada al polígon de les Gavarres, va ser l’antiga comissaria dels mossos fins el 2011. Es va plantejar ubicar-hi provisionalment l’Escola Oficial d’Idiomes, malgrat haver-hi els calabossos al soterrani. L’edifici, de tres plantes, és de la Generalitat, i el solar és de l’Ajuntament. Es troba abandonat.


  • Al·lucinant, increïble, però com es pot planificar pitjor.
  • Fonts ben informades ens diuen que la comissaria de Riu Clar no més estrenar-la ja s'ha quedat petita i es molt provable que la secció de transit passi a ocupar aquest inexplicable abandó.
5. Església dels Mongons:
Antic poble dels Montgons situat a la riba dreta del Francolí, a tocar amb el polígon Riuclar. Entre les restes hi ha un castell del s. xii, l’església romànica de Sant Julià de Montgons i diversos murs d’antics habitatges. Ha patit diverses espoliacions i presenta un estat totalment d’abandó.


  • Restes d'una esplèndida finca malbaratada per les expropiacions: als principis dels 70 per la autopista i la seva sortida cap a Tarragona, després per la construcció del propi polígon industrial y finalment, fa poc, per la remodelació de la autopista.
  • Si és propietat privada, res a fer.

6. Mas de l'Àngel:
Finca que havia estat la residència d’estiu dels germans Puig i Valls. Es coneix amb aquest nom perquè té un monòlit d’un àngel en record als morts de la Guerra del Francès. Les edificacions estan totalment ensorrades i en un estat lamentable. No hi ha prevista cap actuació ni cap projecte.
  • Si és propietat privada, res a fer.




7. El projecte esportiu de Sant Pere i Sant Pau:
La nova construcció esportiva s’havia d’afegir a la ja existent zona esportiva de Sant Pere i Sant Pau. El nou espai, de 1.573 m2, havia d’acollir diversos gimnasos, una sala de rehabilitació i una sala de benestar integral. Des de l’exposició de fotos virtuals feta al maig del 2011 no se n’ha sabut res més.


  • Cal?
  • Ens ho podem permetre?



8. Mas Mallol:
Situat al camí de la muntanya de l’Oliva. Ara és municipal, però antigament era la casa d’estiueig d’una família tarragonina fins que es convertí en l’escola Pax. Després va acollir l’escola Olga Xirinacs durant 3 anys, fins que la Generalitat decidí tancar-la. Des del 2011 el mas és buit.


  • Un edifici antic, que ja no reuneix les condicions per poder acollir activitat docent. 
  • La rehabilitació pot ser molt onerosa.
  • En funció de la localització, te molt difícil solució.



9. Escola de les Dominiques:
Ubicada al carrer d’Antoni Rovira i Virgili. L’Ajuntament l’adquireix a canvi de tres solars a la zona de llevant. Dos dels terrenys havien de ser zona verda per al barri, però seran urbanitzables perquè l’escola catòlica pugui treure’n un benefici per a la construcció del nou centre. Hi aniran les oficines de serveis socials.


  • Com no som de cap tertúlia televisiva ni radiofònica podem admetre tranquil·lament que no en sabem gaire cosa, però el tema sembla plantejat i esperem que sigui un tracte equitatiu i transparent.

10. Antiga Facultat de Lletres:
Havia acollit l’antic coŀlegi de la Salle i després va ser la seu de la Facultat de Lletres de la URV fins que va passar a mans de l’Ajuntament. A les dues primeres plantes hi ha dependències de la subdelegació del Govern espanyol, tot i que l’Ajuntament ja li va cedir a la subdelegació un terreny per a aquest ús a la zona de Joan XXIII.


  • Esperem que ens aclareixin, això de cedir un terreny, però que continuïn ocupant dues plantes.
  • També esperem que l'ajuntament sàpiga que fer amb elles quan quedin lliures.



(Continuarà...)